Solar Web logo

Solar Web navigatiebalk

Tip: Verrekijker
Veel beginners denken dat je voor het 'echte' sterrenkijken een telescoop nodig hebt. Dat is echter helemaal niet zo. Ook met het blote oog, valt met behulp van sterrenkaarten al heel wat te beleven.En met een verrekijker is nog veel meer te zien. Meer...

Link: Sterren in Suriname
De sterrenhemel in Nederland heeft vaak last van lichtvervuiling. In sommige landen kun je nog wel probleemloos sterrenkijken. Wat dacht je van sterren kijken tijdens je Suriname vakantie? Behalve tropisch Amazonewoud en een geweldige sfeer kun je er ook prima sterren observeren!  Meer over een vakantie in Suriname.

Opmerkingen, vragen?
Commentaar, vragen, opmerkingen? Die kunt u kwijt op onze e-mail pagina.

 

Huidige maanfase:

 

China wil naar de maan
China is van plan om een sonde naar de maan te sturen. De sonde moet omhoog gebracht worden door een Chinese 'Long March' raket. Met het project wil China niet alleen wetenschappelijke vindingen doen, ze willen zich erdoor ook op de kaart zetten als belangrijke ruimtevaarnatie. Daarom wil China in de komende jaren ook graag mensen de ruimte in brengen met Chinese raketten. De Chinese overheid geeft in ieder geval veel geld uit aan ruimteonderzoek in China.
Meer nieuws

11-september Astroiden benoemd
Een internationale groep mensen verantwoordelijk voor het geven van namen aan ruimtebrokstukken hebben drie astroiden namen gegeven die in ere zijn aan de slachtoffers van de terreuraanslagen van 11 september. De drie astroiden komen Compassion (compassie), Solidarity (solidariteit) en Magnanimity (grootmoedigheid) te heten.

Astronomie-woordenlijst
Op deze site kunt u een speciale astronomie-woordenlijst vinden. Komt u dus een moeilijk astronomie-begrip tegen, kijk dan eerst even of u hem hier kunt vinden.

Spotlight: Mercurius
Mercurius staat van alle planeten het dichtst bij de zon. Daarnaast is hij ook van alle planeten deMercurius snelste. Daarom is hij dan ook genoemd naar Mercurius, de snelle bode van de Romeinse goden. Mercurius draait in slechts 88 dagen rond de zon, dus een jaar duurt er maar 88 dagen. Mercurius roteert ook om zijn as, en wel in 59 dagen. Een dag duurt er dus ongeveer 2\3 jaar  Meer...

Ontdek Solar Web!
Via Solar Web heeft u toegang tot een wereld aan astronomie-informatie. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze links. Daar vindt u veel links naar andere astronomie-pagina's. Of wat dacht u van onze
Sterrenhemel-sectie? Daar vindt u eenAstronaut complete gids waar u snel de belangrijkste sterrenbeelden mee kunt vinden. De Woordenlijst is er voor als u de betekenis van een astronomie-term op wilt zoeken. En op onze Zonnestelsel-site vindt u veel informatie over ons zonnestelsel. Tenslotte hebben we nog Tips als u enkele astronomie-tips wilt krijgen. Veel plezier bij het ontdekken van Solar Web!

 

 


Refresh or Reload page

Copyright: GC. Alle rechten voorbehouden.
Laatste update: 10-10-2001
Deze site kan het best bekeken worden met Internet Explorer 4 of Netscape Navigator 4 of hoger.
Bekijk deze site in een zo hoog mogelijk resolutie.
Voor klok en maanfase: Time Service Department, US Naval Observatory.