Terug naar
   Home
   Techniek

Techniek
   Azijn-Staalwol methode
   Geheugendraad
   Muurplaten
   Railbouw

Muurplaten

De muurplaten zijn van Slaters, verkrijgbaar bij GM&S. Het zijn platen van 30 x 18 cm. Het materiaal is erg dun en als je er muren uit optrekt hebben ze wel versteviging nodig.

Hiernaast een stukje kale plaat.

Eerst wordt de plaat in een basiskleur geschilderd. Neem als basis bruin of rood en voeg voor elk ander project wat andere kleuren toe, om niet alle gebouwen in dezelfde kleur te krijgen. Deze laag goed laten drogen. De platen kun je verlijmen met plastic-lijm. Als ze geschilderd zijn moet je een andere oplossing zoeken.

Daarna met sterk verdunde grijze verf de boel overschilderen. Als deze verf bijna droog is kun je het met je vinger wat wegvegen: in de kieren blijft het wel zitten. Niet met een pluizig doekje want dan verdwijnt zowat alle grijze verf. Op de stenen zelf blijft nog een waas over.

Aan het eind wordt het oppervlak nog licht geschuurd. De stenen komen nu mooi uit. Het resultaat zal wat lichter worden dan de kleur waar je mee begon. Om de boel te verlevendigen kunnen er nog vochtplekken, of wat je maar wilt, aangebracht worden.


Jan van Fraeijenhove