acne zo kom je er vanaf

ACNE EN JEUGDPUISTJES: FABELS EN FEITEN

Ken jij ze ook, die hardnekkige fabeltjes, goedbedoelde "adviezen" en misverstanden over acne? Die moeten nodig de wereld uit! Hieronder zijn tien van die onjuiste ideeën over acne behandeling maar eens willekeurig op een rijtje gezet...
Achter elke uitspraak kun je lezen wat er nu precies van waar is.

"Ik ben vast de enige die last heeft van puistjes..."
Er zijn maar weinigen die géén puistjes krijgen in hun jeugd. Als je goed om je heen kijkt zie je dat drie van de vier mensen tussen de 12 en 25 er wel in enige mate last van heeft. Zelfs na hun dertigste wordt één op de tien volwassenen nog gekweld door "jeugdpuistjes". Daarom is de naam jeugdpuistjes eigenlijk niet juist. Bij de een blijft het bij een vette huid, vet haar en meeëters, terwijl bij de ander vooral ontstekingen "het gezicht bepalen".

"Puistjes gaan vanzelf over als je ouder wordt"
Helaas gaat dat niet altijd op, vooral van de ernstiger vormen kun je veel langer (soms tot na je dertigste) last hebben. Het heeft geen zin om daarop te wachten omdat je aan acne littekens kunt overhouden. Vroeg en effectief behandelen is daarom nodig!

"Patat en chocola, daar kun je maar beter vanaf blijven !"
Hoewel veel mensen met puistjes ervan overtuigd zijn dat hun klachten verergeren na vet eten (vooral chocola, patat, kaas, pinda's en varkensvlees zijn berucht) is dat medisch gezien klinkklare onzin. Wetenschappers hebben mensen met puistjes een tijdje op een dieet gezet met veel vet eten en wat was het resultaat? Ze kregen er geen pukkel meer door! Er is geen enkele reden om een speciaal dieet te volgen als je last hebt van acne!

"Acne is besmettelijk"
Acne is echt niet besmettelijk of vies. Je kunt er rustig mee zwemmen en je kunt ook gewoon zoenen, om maar wat te noemen..

Lees verder: >> Feiten en fabels: deel 2

Deze site is het laatst bijgewerkt op
"Acne is een
    aandoening
waar bijna
   iedereen
last van krijgt
        of heeft gehad"

puisten
wat is acne
de auteur
acne test quiz
auteur acne
acne boek
acne zo kom je er vanaf puisten wat is acne de auteur acne test quiz